rss_20_bn-mezclador-canalesflickrfacebook_20_bn-color-lab foursquare_20_bn-tono-saturacion

"Nanopaisatges", de Cosme Oriol Riera

Exposició de fotografies "Nanopaisatges", de Cosme Oriol Riera, de l'AFOTMIR (Agrupació fotogràfica de Montcada i Reixac).

Fotografies del petit món animal que ens envolta, tan desconegut com inadvertit

Des de sempre m’he sentit atret per la macrofotografia, però va ser l’any 2011, després de participar en un taller realitzat a AFOTMIR, impartit pel company especialista en el tema Isidre Humet, quan vaig prendre la decisió d’incloure en els meu treballs habituals aquesta temàtica fotogràfica.

A part de les satisfaccions tècniques, la macrofotografia m’ha suposat ser més observador i pacient, a més de aprofitar-me dels beneficis que suposa estar molt temps entre la natura, que mai abans havia experimentat i viscut tan intensament.

Per obtenir òptims resultats es més imprescindible que mai la conjunció de les habilitats i coneixements tècnics amb les aptituds artístiques: enfocament precís, profunditat de camp personalitzat però reduïda, llum natural directa o contrallum, i també de suport, ja sigui natural o flaix rebotat i/o de farciment.

També és essencial associar l’harmonia cromàtica del subjecte amb l’entorn i el fons, tot això reforçat per la composició: punt de vista, perspectiva, colors i monocromes, etc.

Amb aquest tipus de fotografia sempre intento potenciar més la part artística que la de document científic. Encara que dir artístic sigui una mica pretensiós, ja que em dóna la sensació que prioritzo més el costat tècnic que el creatiu, probablement a causa de la meva formació acadèmica i laboral.

Inauguració:

Dijous, 14 de maig a les 20 hores

Hores de visita:
De dilluns a dijous de 19 a 21 hores